Премиерът Бойко Борисов и естонският му колега Юрий Ратас обсъдиха изпълнението

...
Премиерът Бойко Борисов и естонският му колега Юрий Ратас обсъдиха изпълнението
Коментари Харесай

Борисов и естонският му колега обсъдиха изпълнението на програмата на Триото страни

Премиерът Бойко Борисов и естонският му колега Юрий Ратас разискаха осъществяването на програмата на Триото страни, председателстващи Съвета на Европейски Съюз – Естония, България и Австрия.

Двамата се срещнаха в Европейския съвет в Брюксел. Коментирано бе свършеното по време на естонското председателство, което ще продължи до 1 януари 2018 година, прецизираха от пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът Борисов приветства новаторския и друг метод, който Ратас е приложил по време на еЕстонското председателство, и акцентира, че целите от него са залегнали и в българското председателство, най-много в секторите “дигитализация ” и “киберсигурност ”.

Борисов и Ратас акцентираха за необходимостта от изключително внимание към Западните Балкани.

“Всички имаме интерес от това районът да бъде по-сигурен, по-стабилен и да отбелязва забележителен прогрес. Изключително значимо е хората от Западните Балкани да знаят, че могат да разчитат на Европа и нейната взаимност ”, акцентира министър председателят Борисов.

Естония, България и Австрия ще не престават да работят по целите, свързани със сигурността на европейските жители, повишението на заетостта, икономическия напредък, продължение на кохезията и стабилизирането на прилежащите на Европейски Съюз страни, стана ясно още от срещата на Борисов и Ратас.

Естонският министър председател поздрави българския министър-председател за положителната подготовка на първото българско председателство на Съвета на Европейски Съюз и му пожела триумф. Бойко Борисов от своя страна подсигурява, че ще има цялостна последователност по обрисуваните цели и предложения Юрий Ратас в София.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР